۴۵۱۳۶

با سلام
چند ماه پیش مادر شوهرم فوت می کند و بار مسئولیت پدرشوهر و خواهر شوهر نوجوانم روی دوش من می افتد. پدر شوهرم به دلایل شخصی تصمیم به ازدواج دوم دارد ولی خواهر شوهرم قبول نمی کند. می خواستم بپرسم وظیفه ما چیست؟ آیا به زور متوسل شویم و خواهرشوهرم را راضی کنیم یا اینکه در برابر خواسته پدرشوهرم صبر کنیم؟ هر چند می دانم خیلی اذیت می شود اگر این کار را بکنیم.

پاســخ
  1. admin_porsesh گفت:

    با سلام خدمت شما مخاطب گرامی و تشکر از ارتباط تان
    بنا به نظر شرع مطهر اسلام و اخلاق انسانی و نظر همه صاحب نظران در حوزه روانشناسی و حوزه های دینی ازدواج برای زن و مرد در هر سنی قابل توصیه است، جز برای افرادی که دارای اختلالات شدید شخصیتی و روانی هستند و یا مشکلات جسمی و روحی شدید دارند. بنابراین هیچ ممنوعیتی برای ازدواج مجدد پدرشوهرتان وجود ندارد.
    اما باید به این نکته توجه کنید که گذشت چند ماه از فوت مادرشوهرتان مدت بسیار کمی است. پدرشوهرتان برای ازدواج دوم می خواهند خیلی زود اقدام کنند. توصیه می شود برای این مسئله کمی صبور باشند. ازدواج دوم، مخصوصاً زمانی که بچه ای وجود داشته باشد خیلی مهم است. هنوز مرحله ی سوگ این دختر خانم تمام نشده است. به این معنی که زمانی که ما شخصی را از دست می دهیم، حدوداً ۶ ماه طول می کشد تا به حالت عادی باز گردیم و بتوانیم کلاً با این قضیه کنار بیاییم. و بعد از آن باید بتوانیم با شخصی که جایگزین است کنار بیاییم که او اصلاً چه کسی است و برای چه آمده؟ مسلم است که خواهرشوهرتان چنین واکنشی نشان می دهد. خانواده ها به اشتباه فکر می کنند که بچه ها به کسی احتیاج دارند که آنها را فقط تر و خشک کند و اینکه خانه برای آنها مثل هتل باشد و اصلاً به اعصاب و روان آنها فکر نمی کنند. در این شرایط و با توجه به اینکه گفته اید مسئولیت آنها به عهده ی شما می باشد، برای ازدواج پدرشوهرتان نقش شما خیلی مهم است.
    باید در نظر بگیرید که خواهرشوهرتان در سن بحرانی بلوغ و نوجوانی است. همچنین مادر خود را از دست داده و داغدار اوست. باید ایشان را درک کنید و با ملایمت با او صحبت کنید. معمولاً کنار آمدن با این مسئله برای فرزندان بسیار سخت است. مخصوصاً اینکه در سن پایین باشد. نباید او را نصیحت کنید.
    باید با پدر شوهر خود صحبت کنید و به او بگویید جایگزین شدن یک فرد به عنوان مادر برای دخترتان هضم سنگینی دارد و نیاز به زمینه سازی و مقدمه چینی خوبی دارد. البته پذیرش این موضوع بستگی به هوش هیجانی و انعطاف پذیری خواهرشوهرتان دارد.
    توصیه می کنیم پدرشوهرتان در چندین جلسه با صمیمیت و محبت با دخترشان وارد صحبت شوند و از نیازها و مشکلات برایش حرف بزنند تا ذهنیتش آماده شود. از تنهایی، شرایط سخت زندگی با ایشان صحبت کنند تا ذهن شان آماده شود. وقتی ذهن آمادگی پیدا کند، بهتر هم درک و همدلی اتفاق می افتد. به دخترشان اطمینان خاطر بدهند که با ازدواج هرگز توجه اش نسبت به او کم نمی شود و با او همدل و همراه خواهد بود. به او اطمینان دهند که جایگاه خودش را دارد و بگویند همیشه در قلب پدر جای داری و همسر هم جایگاه خودش را دارد و هرکسی را بخواهم انتخاب کنم، حتمأ نظر تو را هم می پرسم. سعی کنند با یک همدلی، هم فکری و همراهی و اطمینان خاطردادن به دخترشان به نتیجه مطلوبی برسند.
    البته باید در انتخاب همسر برای ایشان خیلی زیاد دقت کنید و ایشان در نهایت همسری را انتخاب کنند که با انعطاف پذیری بالا، مادری دلسوز و خوب برای دخترش باشد، زیرا بالاخره دخترشان با آنها زندگی می کند. پس تمام جوانب را در نظر بگیرید. این که فرد مقابل چه شرایطی دارد؟ آیا صاحب فرزند هست یا نه؟ فرزندان در چه سنی با چه جنسیتی؟ همگی بسیار مهم هستند. در پایان هم توصیه می کنیم از مشاوره حضوری حتمأ استفاده کنید تا شرایط شما با جزئیات بیشتر مورد بررسی قرار گیرد و درست انتخاب کنید. موفق باشید.

فقط اعضای سایت میتوانند برای پرسش ها پاسخ ارسال کنند. اگر قبلا ثبت نام کرده اید ورود را بزنید و در غیر این صورت در سایت ثبت نام کنید.