۴۵۱۴۳
فکر می کنم شوهرم احساس کمبود اعتماد به نفس دارد. ایشان خیلی خوشگل و خوش تیپ و خوش اخلاق است. بیشتر با خانم ها صحبت می کند و برای آنها جذابیت نشان می دهد و کاری می کند که خانم ها بخندند. وقتی هم با خانم ها رابطه برقرار می کند، خیره به خانم ها نگاه می کند. خانم ها معمولاً خوش شان می آید. خودم هم جای آنها بودم جذب می شدم و با ایشان وقت می گذراندم و با او می خندیدم. مورد دیگر اینکه به خانم های بی حجابی که آرایش دارند، خیلی نگاه می کند. یک نفر را هم از قلم نمی اندازد. من همیشه به خودم می رسم. البته نه همیشه، وقتی می خواهیم بیرون برویم، ساده هستم. ولی وقتی به خانه ی ما می آید یا وقتی به خانه شان می روم، خیلی زیاد به خودم می رسم. در حدی که برای سالگرد ازدواج مان لنز رنگی خریدم و خیلی به خودم رسیده بودم. همیشه این مسئله برایم خیلی مهم بوده و سعی کرده ام در این زمینه چیزی برای او کم نگذارم و همیشه به خودم رسیدگی کنم. ولی می بینم به همه ی خانم ها، به غیر از آنهایی که چادری هستند، نگاه می کنند. این نگاه ها و صحبت کردن و خندیدن شوهرم با خانم های دیگر، اذیتم می کند. وقتی بیرون می رویم، با فروشنده ها صحبت می کنند و می خندد. احساس می کنم وقتی با هم رابطه داریم، در ذهن خود آن خانم ها را یادش هست و لذت می برد. چون وقتی با خانمی صحبت می کند و می خندد و بعد خداحافظی می کنیم و تمام می شود، تا نیم ساعت بعدش هنوز خوشحال است و آن خوشحالی اش را می بینم و احساس می کنم هنوز در فکر آن خانم هست. البته شاید هم من خیلی حساس هستم. از شما می خواهم در رابطه با رفتار شوهرم با خانم های بیرون من را راهنمایی کنید. مثلاً ما چند روز پیش وارد یک مغازه شده بودیم. دو دختر خیلی خوشگل در مغازه بودند. از همان ابتدا شوهرم حواسش به این دو نفر بود. همانطور که با فروشنده صحبت می کرد، به آن دو دختر هم توجه داشت. موقعیت ما به صورتی بود که فاصله خیلی کم بود و باید پشت به آن دو نفر می ایستادیم. شوهرم برگشته و از آن دو نفر به خاطر اینکه پشتش به آنهاست، معذرت خواهی می کند. نمی گویم کارش اشتباه بود، ولی تمام مدتی که در مغازه بودیم، حواسش به این دو دختر بود. من می خواهم یا حساسیت خودم از بین برود، یا اینکه اگر مشکلی از جانب شوهرم است، راهنمایی ام کنید.
فقط اعضای سایت میتوانند برای پرسش ها پاسخ ارسال کنند. اگر قبلا ثبت نام کرده اید ورود را بزنید و در غیر این صورت در سایت ثبت نام کنید.
خواهر عزیز
در رابطه با مشکل شما ذکر چند نکته ضروری است:
۱. باید بپذیرید که با فردی ازدواج کرده اید که خوش چهره و خوش رفتار بوده و باید بدانید که این جذابیت همچنان که می تواند یک فرصت باشد همینطور می تواند بالقوه یا بالفعل، تهدیدی برای اطرافیان باشد. همچنین می تواند یکسری نگرانی ها و دغدغه هایی هم به همراه داشته باشد. دوست عزیز، ما در این دنیا نمی توانیم نعمتی داشته باشیم که سود خالص برای ما داشته باشد بنابراین اگر شما نتوانید در رابطه با شرایط خود پذیرش داشته باشید، حساسیت نسبت به همسرتان موجب می شود همیشه ناراحت و مضطرب باشید و این موضوع تأثیر منفی در رابطه میان شما و همسرتان خواهد گذاشت و شما را مبدل به فردی حساس و نگران خواهد نمود که البته این ویژگی ها، پیامدهای منفی دیگری نیز به همراه دارد که در ادامه برایتان بیان می کنیم.
دوست عزیز، برای مواجهه صحیح لازم است نکاتی را که خدمتتان عرض می کنیم رعایت نموده تا بتوانید شرایط را به خوبی مدیریت کنید.
۱. در ابتدا باید از مشکلی که دارید تعریفی ملایم و قابل کنترل در ذهنتان ایجاد نمائید زیرا تعریف های افراطی منجر به ناکامی شما خواهد شد و باعث می گردد در این خصوص ضعیف و ناتوان گردید. اگر تعریف ما از مشکل، واقع بینانه و منطبق با ظرفیت ما باشد در این صورت است که می توانیم بر مشکل غلبه نمائیم. یکسری خطاهای شناختی وجود دارد که در تعریف مشکل ایجاد مزاحمت می نماید. یک خطای شناختی، خطای فاجعه سازی است. اینکه مشکل خود را فاجعه بدانیم (البته این نکته را باید ذکر کنیم که ما به هیچ وجه رفتارهای همسرتان را تأیید نمی کنیم اما در اینجا روی صحبت ما با شماست) مثلاً شما تصور کنید با این طرز برخورد همسرتان، ممکن است ایشان را از دست داده و یا اینکه این مسائل باعث عدم توجه او به شما گردد. با مرور این خطا در ذهن خود شاید آرام آرام اعتماد به نفس خود را از دست داده و خود را ببازید. در صورتی که باید تعریف شما اینگونه باشد که همسرتان دارای جاذبه هایی است که معمولاً زنان دیگر را هم تحت تأثیر قرار می دهد ولی این تأثیرات ماندگار نیستند و به این راحتی و تنها با یک صحبت کوتاه نمی توان تهدیدی جدی برای زندگی خودتان در نظر بگیرید. اگر شما با خودتان بگوئید من این توانایی را دارم که بتوانم مشکلات زندگی ام را خنثی کنم به این ترتیب می توانید برای حل مشکلاتتان چاره جویی نمائید.
خطای دیگری که در این خصوص وجود دارد خطای پیش بینی است. تصور این خطا هم باعث ایجاد اضطراب و استرس در شما خواهد شد. حتی ممکن است به حدی در روحیات شما اثر بگذارد که همان اتفاق ناگواری که تصورش را می کردید برایتان پیش بیاید.
۲- راهبرد غلطی که نوعاً خانم ها در این شرایط انجام می دهند و باعث ایجاد چالش های ارتباطی می گردد و نه تنها آن ها را آرام نخواهد کرد بلکه باعث دوچندان شدن مشکلات نیز می گردد، راهبرد محدود سازی و کنترل نمودن است. متاسفانه باید بگوئیم اقایان از این نوع رفتار متنفر بوده و واکنش نشان می دهند و این موضوع کم کم باعث می شود زن از چشم همسرش بیفتد. بنابراین در این جنگ قدرت اصولاً خانم ها بازنده هستند زیرا این موضوع باعث می شود زن جاذبه های جنسی و ارتباطی خود را از دست بدهد بنابراین باید دست از تغییر مستقیم همسر برداشت.
۳- راهبرد اصلی که همان راهبرد ایمن سازی جهت حفظ کانون خانواده است باید در نظر گرفته شود. باید گفت که این راهکار موقت نیست بلکه یک برنامه ی راهبردی است که برای به نتیجه رسیدن، باید تمام پازل های مربوط به آن به درستی چیده شود تا بتواند زندگی ایمن را فراهم کند.
در این رابطه مواردی که لازم است ذکر می گردد:
۱. اولین مورد این است که خود شما به صورت صادقانه و مداوم، مقید به مسائل اخلاقی و دینی باشید. اگر شما به هر شکلی در این زمینه مراعات نمائید می توانید در رابطه با تأثیر گفته هایتان نیز مطمئن باشید. پس تقید صادقانه به ارزش ها یکی از مواردی است که باعث ایمن سازی محیط خانواده خواهد بود.
۲. باید سعی کنید که حساسیت های مثبت همسرتان را تحریک کنید البته با حفظ شئونات اخلاقی. شما باید بتوانید جاذبه های مورد علاقه ی همسرتان را بالا ببرید. جاذبه های اخلاقی -رفتاری شامل مهربانی، گذشت، آسان گیری، خوش رفتاری با خانواده ی همسر از این مواردند و الا باید گفت که جاذبه های ظاهری خیلی زود تکراری می شوند به خصوص اگر همراه با رفتارهای نادرست اخلاقی باشد که حتی ممکن است باعث ایجاد نفرت نیز گردد.
۳- انجام گفتگوی سازنده، گویا و شفاف در این زمینه بسیار مؤثر است. خوب است شما ناراحتی ها و اعتراضات خود را در قالب احترام و در زمان و مکانی مناسب با لحنی خوب، گویا و کوتاه بیان نمائید. سعی کنید در این رابطه از خودتان بگوئید و به رفتارهای همسرتان حمله نکنید. به طور مثال می توانید به ایشان بگوئید : من به شما اعتماد کامل دارم اما می خواهم بگویم رفتارهای گرم شما با زنان دیگر باعث آزار من می شود. دقت کنید در این رابطه سخنرانی نکنید و یا مرتب یک موضوع را تکرار نکنید. حتی نامه نگاری در این خصوص می تواند بسیار مفید باشد.
۴- طرح دوستی با خانواده های متدین و منضبط به روابط میان محرم و نامحرم بسیار کارساز است. شما باید خانواده هایی را شناسایی کنید که آن ها نیز مقید بوده هم از لحاظ اخلاقی و هم از لحاظ دینی.
شما در گفته هایتان بیان کرده اید که همسرتان خوب است بنابراین باید بگوئیم آمادگی تحول در ایشان زیاد است. این موضوع می تواند آرام
آرام بر روی خلقیات همسرتان اثر بگذارد.
۵- حواس پرتی و بی توجهی به رفتارهای همسرتان زیرا اگر هر چه در این خصوص حساسیت بیشتر داشته باشید بیشتر هم دچار استرس خواهید شد و همه این موارد در رابطه میان شما و همسرتان تأثیر گذار است.
۶- توجه به گذر زمان، مسلماً همسر شما جوان است و رفتار ایشان هم اکنون ممکن است خام باشد بنابراین به نظر می رسد گذر زمان رفتار او را پخته تر می کند. شما باید در این رابطه صبر و تحمل و شکیبایی داشته باشید تا رفتارهایتان عاقلانه تر گردد.
۷- رفتارهای معنوی متمرکز بر رابطه یعنی به هر طریقی می توانید همسرتان را تشویق کنید که به همراه هم به مراسم های مذهبی بروید. دعای کمیل، مسجد، برگزاری جلسات مذهبی، همه ی این ها هم به سود شماست و هم به سود همسرتان و زندگی تان را بیمه خواهد کرد.
۸- زیاد دعا کنید و هر روز صدقه بدهید. سعی کنید حتی الامکان نمازهایتان را سر وقت بخوانید و بعد از تسبیحات حتماً آیت الکرسی بخوانید و از خداوند بخواهید که زندگی شما را محفوظ و مصون بدارد.
دوست عزیز، همه ی نکاتی را که بیان نمودیم راهبرد هستند پس نباید تصور کنید که با دو روز انجام دادن آن ها به نتیجه خواهید رسید و می توانید شوهرتان را عوض کنید بلکه باید بدانید با رعایت این موارد انشاء ا… این موضوع به آرامی اتفاق خواهد افتاد.
در نهایت پس از گذشت ماه ها رعایت این مسائل اگر باز هم رفتارهای همسرتان ادامه پیدا کرد می توانید از بزرگتر ها کمک بگیرید. در ابتدا از پدر همسرتان بخواهید و اگر موفق نشدید از پدر خودتان و در آخر اگر کارساز نبود از بزرگی از فامیل که مورد اعتماد هستند بخواهید تا در این زمینه به شما کمک کنند. اما باز هم می گوئیم نقطه ی شروع مربوط به انجام رفتارهای درست از جانب خودتان است و آخرین مرحله در صورت عدم موفقیت، کمک گرفتن از دیگران می باشد. موفق باشید