۴۵۱۷۵

با سلام

من نسبت به خانمم شک دارم، می خواهم بدانم این موضوع را به او بگویم یا نگویم؟

پاســخ
  1. admin_porsesh گفت:

    با سلام خدمت شما برادر گرامی، در مورد سوالی که مطرح کرده اید نکاتی را خدمتتان عرض می نمائیم:
    – نکته اول: اینکه شما دقیق و روشن سوالتان را مطرح نکرده اید، اینکه راجع به چه چیزی مشکوک هستید؟ آیا منظورتان این است که متوجه شده اید همسرتان با مرد دیگری ارتباط دارند؟ که اگر این مورد باشد، سؤال مهم و قابل توجهی است، زیرا شما حق دارید که در مورد بنیان و اساس زندگی مشترکتان نگران باشید و امنیت، وفاداری و آرامش مهمترین عوامل در یک زندگی مشترک زناشویی محسوب می شوند و این امنیت خاطر باعث شکوفایی تمام ظرفیت های زندگی، صمیمیت، کمال و … می شود و اگر رکن اعتماد و وفاداری دچار مشکل شود، نمی شود به سادگی از کنار آن گذشت و باید در مورد حل مشکلات این چنینی سریع و با درایت چاره ای اندیشید.
    – نکته دوم و بسیار قابل توجه شک های زوجین است، شما باید بدانید شک ها همگی از یک نوع و یک جنس نیستند و زمینه های بسیار زیادی دارند، بعضی از این شک ها بیمارگونه هستند، بعضی درستند، و شاید بعضی از آنها از ابتدا در ریشه های شخصیتی فرد وجود دارد و آن شخص، فردی منفی باف است و همیشه دچار شک و تردید می شود.
    گاهی افسردگی و وسواس ها باعث این شک ها می شوند. گاهی طبق تربیت افراد این بدبینی ها و رفتارها جزئی از شخصیت افراد می شود و این گونه افراد همه چیز را به بدی تفسیر می کنند، به عنوان مثال اگر مردی در طول روز یکی دو مرتبه به خانه زنگ بزند و شماره مشغول باشد، بخاطر بدبینی که دارد با خودش می گوید خانم من حتمأ با فردی در ارتباط است که تلفن این همه اشغال است.
    گاهی افراد دچار وسواس های فکری هستند. یعنی در خیالات خود همسر خودشان را با فرد دیگری خیالپردازی می کنند و تمام این خیالات و اوهام های فکری را در واقعیت تلقی می کنند، مثلأ اگر همسرشان با دیگران کمی گرم احوال پرسی کند دچار خیال و تردید و خیال پردازی های ذهنی می شوند.
    گاهی افراد به خاطر جزئی نگر بودن دچار شک و تردید می شوند. یعنی تمام جزئیات رفتار افراد را مورد بررسی قرار می دهند و مدام دچار تردید می شوند.
    گاهی شک ها ناشی از کامل گرایی بیمار گونه ی افراد است. مثلأ مرد می خواهد زن جواب هیچ مرد دیگری را ندهد، یا در مورد پوشش خانم خیلی سخت گیری های بیمارگونه وسواسی وجود دارد و تمامی این شک و تردید ها در جای خودش باید درمان شوند.
    نکته سوم: شک هایی هستند که به اصطلاح درست محسوب می شوند و در شرایط مختلف زندگی خانوادگی وجود دارند. یعنی فرد یک شخص سالم و نرمال است، اما با چشم خودش اتفاقاتی را دیده و یا با احساس درستی آنها را حس کرده، به صورت عقلانی فکر کرده و به شک افتاده است و این شک های منطقی بر اساس شرایط موجود پیش آمده و هر فرد عاقلی هم آنها را ببیند شک می کند، حالا باید بررسی و با روش های درست رفع گردند.
    در این شرایط نکته مهم این است که شما بنشینید و در این مورد فکر کنید، با خود بگوئید من در مورد وفاداری همسرم دچار شک و تردید شده ام، در این مورد لازم است بدانید شما نباید با آنها مبارزه کنید و یا مدام سعی کنید آنها را سرکوب کنید، زیرا دچار حالات عصبی بدتری می شوید، باید با خودتان در ابتدا بگوئید من شک و تردید در دلم ایجاد شده، اما به چه دلیل؟ طبق چه شواهد و مدارکی؟ این کار را در ذهنتان و هم روی کاغذ بیاورید، تمام برخوردها، حرف ها و مسائل را کنار هم جمع کنید و خوب فکر کنید، ببینید دلایل شما به اندازه کافی محکم هستند یا نه؟ در این مورد مواظب باشید ذهن تان شما را گول نزند، بعد خودتان را به جای یک قاضی عادل و منصف قرار دهید و ببینید اگر این دلایل در مورد خودتان وجود داشته باشد می پذیرید که در حال خیانت هستید و آنقدر محکم هستند که کسی را متهم کنید. وقتی دلایل و شواهد را خوب بررسی کردید و به نتیجه رسیدید باید تصمیم گیری کنید و هر تصمیمی گرفتید نباید با حیثیت و آبروی دنیایی و اخروی یک فرد بازی کنید، بلکه باید با روش های صحیح با آنها برخورد کنید.
    در ابتدا هیچ اتهام کلی به همسرتان وارد نکنید، بلکه خیلی جدی با او در مورد این شواهد و مدارک و رفتارها صحبت کنید و بگوئید طبق این شواهد رفتارهای تو باعث ناراحتی من شده. در مورد تک تک مدارک و شواهد صحبت کنید و بگوئید من دچار تردید هستم. مثلأ بیرون بودی و دیر آمدی یا پیامی دیده ام و تمامی
    این ها من را نگران کرده، در ضمن اصلأ دچار پیش داوری نشوید. ممکن است توضیحات همسر شما واقعأ قانع کننده باشد و پیش داوری های شما باعث شود
    حرف های او را نپذیرید، هیجانات خود را کنترل کنید، هرچند کار مشکلی است، اما با او صحبت کنید و هیچ یک از شک و تردیدهایتان را به حال خودشان رها نکنید. چون مثل ویروسی است که وارد ذهن شما شده و اگر رهایشان کنید تکثیر می شود و کم کم شما نسبت به همسرتان و کل زندگی سرد می شوید. پس تا قانع شدن و یا فهمیدن اصل موضوع صحبت ها را با همسرتان ادامه دهید. در روایات دینی ما هم آمده شک کردن اشکالی ندارد، اما از شک و تردید باید عبور کنید، شما باید دقت کنید جوری مسأله را بیان نکنید که همسر شما اعتمادش را به شما از دست بدهد، زیرا ممکن است واقعأ هیچ کاری نکرده و کرامات و شخصیت او دچار فروپاشی شود و از شما دور شوند، البته آرامش شما هم باید تأمین شود تا اعتمادتان به همسرتان مثل قبل زیاد شود. بنابراین در این خصوص مراحلی که گفته شد را با دقت و بررسی انجام دهید.
    – نکته چهارم: مورد رازداری است که بسیار نکته مهمی محسوب می شود. مواظب باشید این راز را به راحتی با کسی مطرح نکنید، بین شما و خدا و همسرتان باقی بماند. زیرا ممکن است هیچ گناهی نکرده و شما با افشای راز ایشان تهمت زده اید و آبروی او می رود و اما اگر واقعأ فهمیدید که خیانت کرده و با کسی در ارتباط بوده فقط حق تنبیه او را دارید و یا تصمیمی برای ادامه زندگی با ایشان که در این شرایط هم فقط موضوع را با پدر ایشان در میان بگذارید، حتی برای مادرشان هم نگوئید، زیرا ممکن است به دیگر فرزندانشان انتقال دهند و آبروی همسرتان برود و دید دیگران نسبت به ایشان برای همیشه بد شود.
    – نکته پنجم: نکاتی است که ما لازم می بینیم خدمت شما به عنوان یک مرد مطرح کنیم تا آگاه شوید. گاهی اوقات یک ارتباط بین زن و مردی وجود دارد که باید بدانیم از چه نوعی هست و چگونه باید با آن برخورد کنیم:
    ۱) ارتباط اول خنثی است، مثلأ خانم و آقایی که در یک اداره کار همکار هستند به همدیگر زنگ می زنند، در مورد تاریخ یک همایش، زمان یک جلسه و … با هم صحبت می کنند و تمام می شود. یا یک فروشنده خانم با مراجعین آقا در مورد خرید و فروش یک کالا صحبت می کنند و یا تماس تلفنی دارند و در حد ضرورت است که هیچ اشکالی ندارد.
    ۲) رابطه دوم وحله احوالپرسی است. یعنی موارد مرحله اول وجود دارد، اما احوالپرسی هم در ادامه هست که این هم اشکالی ندارد و در حد ضرورت و با حفظ تمام شئونات لازم می باشد.
    ۳) مرحله سوم: صحبت ها و پیامک های صمیمانه است که از حالت احوالپرسی ساده خارج می شوند و یک حالت صمیمیت، خنده و لذت بردن از این گفتگوها در هر دو طرف و یا یک طرف به نظر می رسد.
    ۴) مرحله چهارم: رسیدن به گفتگوها و ارسال پیامک های عاشقانه است.
    ۵) مرحله پنجم: گفتگوهای عاشقانه و دیدارها در حد فقط صحبت های عاشقانه و ابراز مهر و محبت است.
    ۶) مرحله ششم: دیدار و لمس دست هاست.
    ۷) مرحله هفتم: دیدار و معاشقه همراه با لمس بدن است.
    ۸) مرحله هشتم: دیدار و معاشقه و لذت های جنسی است.
    ۹) مرحله نهم: دیدار، معاشقه، لمس، لذت های جنسی و روابط کامل جنسی است.
    پس شما باید با دقت تمام وارد این موضوع شوید و اگر پیامکی مثلأ در حد احوالپرسی از خانم تان دیده اید را نباید با تصورات غلط به تهمت تبدیل کنید. اما اگر شواهد و مدارک لازم، کافی و عقلانی در مورد ایشان از مرحله ۴ به بعد دارید و یا مشاهده کرده اید خیلی زود اقدام کنید، اما اصلأ دست به رفتارهای خشن و غیرقابل جبران نزنید و طبق همان مراحلی که گفتیم و نهایتأ گفتگو با پدر ایشان اقدام کنید.
    – نکته ششم هم به خودتان برمی گردد. شما باید بدانید گاهی بی تفاوتی ها و سردی های مرد باعث لغزش زن می شود. پس یک آسیب شناسی از نوع رفتار و زندگی خودتان داشته باشید و ببینید چه عواملی باعث شده همسرتان به این گونه مسائل گرایش پیدا کنند و سعی در رفع و جبران آنها داشته باشید.
    – نکته هفتم: موضوع بخشش و گذشت است، اگر واقعأ متوجه چنین مواردی شدید، بدانید که در سفارشات و در آیات قرآن و در احادیث بسیاری توصیه شده که همسرتان را ببخشید، زیرا همه ما انسان ها در مراحل خطا و اشتباه هستیم و اگر شما فرصت توبه را برای همسرتان ایجاد کنید علاقه او به شما دوچندان می شود و شما اجری بسیار زیاد نزد خداوند خواهید داشت، اما اگر رابطه همسرتان زیاد بوده و دلبستگی هایی ایجاد شده، این قضیه برای هر مردی بسیار سخت و زجرآور است. فقط و فقط پدر همسرتان را در جریان قرار دهید و نسبت به ادامه و یا نگه داشتن این زندگی تصمیم بگیرید و مراقب باشید آبروی این خانم نرود. رفتارهای خودتان را کنترل کنید تا اتفاق ناخوشایندی ایجاد نشود. در پایان سفارش می کنیم برای رسیدن به آرامش از خدا کمک بگیرید.
    برای کنترل رفتار و خشم دائم الوضو باشید، اگر دلایل کافی نداشتید تماس های عاطفی خودتان را با همسرتان زیاد کنید، به او مهر و محبت داشته باشید، نیازهای عاطفی و جنسی او را مرتفع کنید، و اگر خدای ناکرده شما دچار منفی بافی، کامل گرایی و رفتارهای وسواس گونه که در ابتدا گفته شد هستید برای درمان خود از روانشناسان مجرب کمک بگیرید. ما هم برای شما آرزوی موفقیت و شادی روزافزون داریم. در پناه حق باشید

فقط اعضای سایت میتوانند برای پرسش ها پاسخ ارسال کنند. اگر قبلا ثبت نام کرده اید ورود را بزنید و در غیر این صورت در سایت ثبت نام کنید.