۴۵۱۶۰

۴۸ ساله هستم و سه فرزند دارم. شوهرم ۵۸ ساله است. تا نهم قدیم درس خوانده ام و سیکل دارم. دختر و پسر بزرگم هر دو ازدواج کرده اند. پسر آخرم ۱۹ ساله است. فوق العاده درسش خوب بود. دانشگاه مهاجر پارسال قبول شد. یک ترم هم خوب بود. ولی نمی دانم چه شد که از ترم دوم به بعد گفت من نمی خواهم دیگر درس بخوانم و می خواهم کار کنم. هر چه ما اصرار می کنیم هیچ تمایلی به درس خواندن ندارد. ترم پیش اسمش را نوشت ولی مشروط شد. این ترم هم دوباره به زور و اجبار ما اسمش را نوشته، و سر کار هم می خواهد برود. پدرش هم افسردگی دارد و در خانه است. فکر می کنم حالات پدرش روی پسرم اثر گذاشته. تازگی فهمیدم گاه گداری هم سیگار می کشد. البته می گوید نه و انکار می کند، ولی من توی جیبش دیده ام. از لحاظ اخلاقی و درسی فوق العاده خوب بود، ولی همیشه هر اتفاقی هم که می افتاد در خودش می ریخت و با ما مطرح نمی کرد. نمی دانم چه کار کنم. خیلی بیش از حد نگرانش هستم. من را راهنمایی کنید.

 

 

پاســخ
  1. admin_porsesh گفت:

    با سلام و سپاس از اینکه مشکل تان را با ما در میان گذاشتید.
    در زمینه شناسایی مشکلات فرزند شما آنچه باید قبل از هرگونه مداخله مشخص شود، تشخیص دقیق و تعریف آن می‌باشد که به تبع آن راهبردهایی متفاوت را باید در پیش گرفت. قبل از هر چیز وجود اختلال خلقی و یا افسردگی باید مورد بررسی قرار گیرد. برای وجود اختلال افسردگی که می تواند عملکرد تحصیلی ایشان را به تنهایی و به صورت چشمگیری تحت تاثیر قرار دهد، باید این مسائل مورد توجه قرار گیرد که آیا فرزند شما از امورات فعالیت ها و مسائلی که قبلا لذت می برد خوشحال می شود؟ اگر جواب خیر بود و متوجه شده اید که امورات لذت بخش قبلی برای او لذت بخش نیستند، این مسائل را مورد توجه قرار دهید: آیا الگوهای خواب و بیداری ایشان تغییر کرده است، یعنی آیا پرخواب و یا کم‌خواب شده است؟ آیا اشتها و وزن ایشان دچار تغییر شده است؟ آیا تمرکز کردن برای او دشوار شده است؟ آیا در مورد افکار مربوط به بی ارزشی خود صحبت می کند؟ آیا این مسئله را مطرح می کند که ای کاش من نبودم و یا از افکار خودکشی صحبت می‌کند؟ چنانچه جواب چهار مورد از موارد بالا مثبت بود حتماً مداخله روانشناختی و یا روانپزشکی جهت بهبود خلق به عنوان عامل زمینه‌ای لازم است.
    ولی چنانچه افت عملکرد ایشان صرفاً در حوزه تحصیل بوده و در سایر حوزه‌ها از عملکرد طبیعی برخوردار است، مسئله مربوط به انگیزه پیشرفت تحصیلی ایشان بوده و لازم است که باورها، فرض ها و افکار ایشان در ارتباط با آینده تحصیلی و شغلی مورد بررسی قرار گیرد. علاوه بر این مساله، لازم است علاقه مندی ایشان به رشته تحصیلی و یا وضعیت روانشناختی ایشان در مواردی مانند خودپنداره تحصیلی و اضطراب عملکرد درسی و نیز مسائل و مشکلات آموزشی دانشگاه ایشان بررسی گردد.
    لذا خواهشمند است با توجه به شناختی که از فرزندتان دارید و یا با بررسیهایی که انجام می دهید مشکل ایشان در خصوص وجود اختلال افسردگی یا انگیزه تحصیلی، پایین بودن علاقه به رشته تحصیلی و یا اضطراب عملکرد تحصیلی را برای ما مشخص سازید تا در نوبت بعدی اطلاعات دقیق تر و اختصاصی تری را در اختیار شما قرار دهیم. با سپاس فراوان

فقط اعضای سایت میتوانند برای پرسش ها پاسخ ارسال کنند. اگر قبلا ثبت نام کرده اید ورود را بزنید و در غیر این صورت در سایت ثبت نام کنید.