۴۵۱۴۹

۲۳ ساله هستم و تا مقطع پیش دانشگاهی تحصیل کرده ام. یک پسر دو سال و نیمه دارم. چطور باید با او رفتار و تربیت کنم؟ شوهرم هم خیلی وقتِ آزادی ندارد و اکثر امور تربیتی به عهده ی من است. می خواهم پسرم هم شاد باشد و هم باتربیت. راهنمایی ام کنید.

 

پاســخ
  1. admin_porsesh گفت:

    مادر عزیز،
    کودک در سن دو و نیم سالگی که سن عدم تعادل است در دنیایی از می خواهم ها و نمی خواهم ها و کلاً تناقض هایی قرار دارد. به این معنی که مثلاً اگر به او بگوئید که سیب می خواهی؟ می گوید بله برایم پوست بگیر، در حالی که وقتی به او سیب پوست گرفته شده را می دهید می گوید نمی خواهم. چون کودک خودش هم انتخاب دلخواهش را دقیقاً نمی داند. همچنین این سن دوران امر و نهی، تحکم کردن و غیض و خشم کودک است. بنابراین رفتارهای ناسازگارانه در کودکتان طبیعی بوده و اقتضای سن اوست. و اما چطور باید برخورد کنیم؟
    ۱. مهمترین مسئله این است که طی این دوره که حدود ۶ ماه طول می کشد نباید رفتار لجبازی و پرخاشگری را با عکس العمل هایتان به کودک خود یاد دهید و به هیچ وجه اجازه ندهید که کار به لج و لجبازی بکشد. مثلاً سعی کنید همیشه به او حق انتخاب بدهید که بین دو یا سه دست لباس کدام یک را می خواهی بپوشی و یا قبل از درست کردن غذا از او بپرسید که بین چند نوع غذا کدام یک را می خواهی و سعی کنید چون این دوران، دوران استقلال کودک هم هست کارهای ساده را به بسپارید تا در درست کردن غذا کمک کند. این باعث می شود که بعداً نگوید من این را نمی خواهم.
    ۲. رفتار منطقی خود را در برخورد با بدرفتاری کودک تغییر ندهید. بد رفتاری و گریه کردن کودک باید عادی تلقی شود و آموزش را تحت تأثیر قرار ندهد.
    ۳. وقتی که کودکتان چیزی را می خواهد یا کار غیر منطقی را می خواهد انجام دهد و پس از مخالفت شما گریه سر می دهد، او را از آن محل دور کنید و منتظر شوید تا گریه ی او تمام شود و سپس او را سرگرم کار و یا چیز دیگری کنید. گاهی اوقات بهتر است که به بچه ها اجازه بدهید کمی گریه کنند ولی می توانیم در حین گریه کردن آن ها را تسکین دهیم.
    ۴. اگر کودکتان نمی گوید که گرسنه است شما خودتان سر ساعات خاصی برایش چیزی را که دوست دارد ببرید. و بدون اصرار کردن کنار او بگذارید و اجازه دهید که خودش بخورد و در صورت امکان شما آن محل را ترک کنید.
    ۵. برای مقابله با رفتارهای لجبازی کودک تا جائی که ممکن است بدون تأکید بیش از حد روی رفتاری حواس او را از آن مسئله پرت کنید چون در این توضیح دادن برای کودک در خیلی از موارد بی فایده است. فقط کودک باید بداند که فلان کار اشتباه است و اجازه ندارد انجام دهد و بفهمد شما هم سر حرف خود هستید.
    کتب چگونه با کودکم رفتار کنم از گاربر، به بچه ها گفتن و از بچه ها شنیدن از مازلیش وفابر، را که راهنمای کاربردی مهارتهای ارتباطی والدین و فرزندان است را به شما توصیه می کنیم.

فقط اعضای سایت میتوانند برای پرسش ها پاسخ ارسال کنند. اگر قبلا ثبت نام کرده اید ورود را بزنید و در غیر این صورت در سایت ثبت نام کنید.