۴۵۱۳۹

چطور می توانیم هیجانات زندگی را کنترل و تحمل کنیم؟ چطور می توانیم خویشتن داری کنیم؟ چطور در هیجانات خود را کنترل کنیم که بعد از رفتار خود پشیمان نشویم؟

پاســخ
  1. admin_porsesh گفت:

    با سلام و سپاس از اینکه سوال خود را با ما مطرح نمودید.
    دوست گرامی؛ بیشتر مردم در زندگیشان هیجانات شدید و غیر قابل کنترل را تجربه کرده‌اند و در چنین مواقعی، شخص بسیار مایل است شدت خشم، غم اضطراب و ناامیدی تحت کنترل او باشد. ممکن است شدت هیجانات بر رفتار و طرز برخورد فرد به گونه‌ای تأثیر بگذارد که موجب رنجش و ناراحتی خود و اطرافیانش شود. در چنین لحظاتی چگونه می‌توان این هیجانات را تحت کنترل در آورد؟
    برای دستیابی به چنین توانایی به نکات زیر باید توجه فرمایید:
    * از چگونگی تنفس خویش آگاه باشید. تنفس آرام و عمیق داشته باشید. با این عمل ساده به طور طبیعی می‌توان ضربان قلب و فعالیت ذهن را آرام کرد. هر نوع انقباضی را در بدنتان به خصوص عضلات، شانه‌ها، گردن و فک را بررسی و تعدیل کنید.
    * سعی کنید بر هیجانات خود مسلط باشید. هنگامی که با دیگران هستید زمان مناسبی برای ابراز هیجانات شدیدتان نیست. بنابراین از آنها پوزش بخواهید و برای مدتی از آنها دور شوید. به آنها بگوید که احتیاج به زمانی دارید تا بر اعصابتان مسلط شوید و چند لحظه دیگر برگردید.
    * حتماً با افرادی دلسوز و مجرب ارتباط داشته باشید و مشکلات خود را با آنها در میان بگذارید. چنین ارتباطی به شما کمک خواهد کرد تا در حس و رفتارتان تعادلی برقرار کنید و احساس تنهایی و انزوا نکنید که البته در این زمینه صحبت با مشاور را به شما پیشنهاد می کنیم.
    * روش دیگر کنترل نمودن هیجانات، ثبت آنها در دفتر یادداشت روزانه است. روزانه هر آنچه به ذهنتان می رسد را یادداشت کنید، هر صحبتی که نمی توانید به صورت رو در رو به دیگران بگویید را یادداشت کنید. این کار شما را تخلیه می کند.
    * اگر موضوعی برای شما بسیار اهمیت دارد، آنرا بی ‌پرده با دیگران مطرح کنید، اما قبلاً درباره آن موضوع و موقعیت خود خوب فکر کنید. به یاد داشته باشید که تغییر در ارتباطات به مرور زمان رخ می‌دهد و صحیح نیست که این تغییر بر اساس اصول غیر منطقی و یا هیجانات زودگذر باشد.
    * با خودتان مهربان باشید. فرصت های اضافی کوتاهی که دارید، فعالیت های مورد علاقه خود را انجام دهید. در این فاصله زمانی، ذهن شما آرامش لازم را باز خواهد یافت.
    * سعی کنید برای مدت کوتاهی به موضوعی که باعث آشفتگی شما شده است، فکر نکنید. چرا که در چنین شرایطی ذهن قدرت تصمیم گیری صحیح را ندارد و در زمانی مناسب که آرامش بیشتری دارید، به طور صحیح راه حلی برای مشکل و ناراحتی‌تان پیدا کنید. با انجام دادن فعالیت های فیزیکی از قبیل ورزش کردن و کلاس رفتن و کار سخت انجام دادن خود را خسته نموده و توجه و تمرکز خود را به آنها معطوف سازید.
    * کارهای همیشگی و امور روزمره خود را انجام دهید. بدین گونه زندگی شما تحت کنترل خواهد بود.
    * چنانچه مکرراً دچار احساسات و هیجانات شدید و ناراحت کننده می‌شوید، حتماً با مشاوران مجرب مشورت کنید و یا کتاب های منتشر شده در این زمینه را بخوانید.

فقط اعضای سایت میتوانند برای پرسش ها پاسخ ارسال کنند. اگر قبلا ثبت نام کرده اید ورود را بزنید و در غیر این صورت در سایت ثبت نام کنید.