۴۵۱۹۹

من دختری هستم که در خانواده ای رشد پیدا کردم که در آن تنبیه کردن امری عادی بشمار می رفت و از کودکی بسیار مورد بازخواست قرار می گرفتیم. در مورد هر حرفی که می خواستیم بزنیم و یا کارهایی که انجام می دادیم همیشه این احساس ترس همراه ما بود.
من الان سر کار می روم و در ارتباطاتم متوجه شدم نمی توانم خودم و خواسته هایم و خط قرمزهایم را خوب مطرح کنم و سر آنها ایستادگی کنم و همین باعث شده حس کنم دیگران از من سوء استفاده می کنند . از بحث و دعوا در روابطم به شدت پرهیز میک نم و بیشتر توی خودم میریزم.
با مطالعاتی که داشتم متوجه شدم در ابراز وجود و تعین چارچوب هایم جدیت ندارم و نمیتوانم مطرح کنم و از دیگران بخواهم که رعایت کنند و این منم که یک جوری تا بشود با ساز بقیه میرقصم و بعد که دیگر از توان روحیم بیشتر شد قید آن طرف و ارتباط را میزنم.
ممنون می شوم راهنمایی ام کنید که چگونه رفتاری درست است و من باید با این روحیات خودم چه کنم؟
ممنون

پاســخ
  1. admin_porsesh گفت:

    با عرض سلام و سپاس از اینکه مشکل تان را با ما در میان گذاشتید
    والدین کنترل گر یا بیش از حد سختگیر، معمولاً فرزندانی را به بار می‌آورند که از رویاروشدن با موقعیتهای مختلف زندگی دچار اضطراب شده و نگران پیامدهای عمل در حوزه های گوناگون می باشند. چنین فرزندانی ممکن است از ابراز خود واقعی شان پیش دیگران نگران بوده و همیشه گوش به زنگ و نگران قضاوت اطرافیان مهم زندگیشان باشند. حتی ممکن است خودِ کنترل گرِ درونیِ سخت گیری را در خود پرورش داده باشند؛ به شکل کمان طلبانه ای زندگی کرده و از موفقیت های به دست آمده از زندگی به دلیل سخت گیری ها و ایده های بالا نتوانند لذت ببرند. علاوه بر این ممکن است با نگرشی که درمورد دیگران دارند آنها را عیب جو، نامهربان، خودخواه و تنبیه کننده در نظر گرفته و جرات خود افشاگری و بیان خویشتن کمتری نسبت به دیگارن را داشته باشند. همچنین به دلیل ترس از قضاوت و سرزنش شدن از مواجه شدن با دیگران، صمیمیت و ابراز خود بیمناک بوده و آرامش خود را در انزوا و عدم برقراری روابط نزدیک با دیگران پیدا کنند.
    دوست گرامی، برای این کار باید موقعیت های اجتماعی مطلوب مدّ نظر خودتان را از نظر میزان اضطراب ای که در شما برانگیزند را رتبه بندی کنید و با اراده آگاهانه و به صورت پلکانی خود را در آن موقعیت ها قرار دهید. پس از چندی متوجه خواهید شد که نگرانی‌های شما در بسیاری از موارد بی دلیل بوده و اتفاق خاصی شما را تهدید نمی کند.
    علاوه بر این که شما روش ابراز وجود خود جراتمندانه را در خود تقویت کرده و می توانید در موقعیت های مشابه از این شیوه تعاملی استفاده کنید.
    ابراز خویشتن جراتمندانه، افشا کردن خود به صورت پلکانی و به تناسب صمیمیت ایجاد شده در رابطه دو طرفه، مورد قضاوت قرار نگرفتن و پذیرفته شدن، به عنوان تقویت و یا پاداش اجتماعی، شما را به ادامه استفاده از این راهبرد ها ترغیب خواهد کرد. در ضمن انجام چنین فعالیت هایی می توانید نسبت به افکارِ فعال شده نگران کننده در ذهنتان بی توجه بوده و آنها را به مثابه واقعیت در نظر نگیرید.
    در صورت نیاز به توضیحات بیشتر در زمینه این راهبردها سوالات بعدی خود را با ما در میان بگذارید.

فقط اعضای سایت میتوانند برای پرسش ها پاسخ ارسال کنند. اگر قبلا ثبت نام کرده اید ورود را بزنید و در غیر این صورت در سایت ثبت نام کنید.