۴۵۲۰۵

سلام و وقت بخیر، همسرم فوق العاده آدم خوب و عاقل و با حوصله ای هست اما من
ذهن منفی بافی دارم و نمیتونم موقع عصبانیت خودم رو کنترل کنم و آرامشم رو حفظ کنم یا همسرم رو کتک میزنم یا فحش میدم، خیلی عجولم و فوق العاده بی صبر، خودم و ذهنم رو همیشه دسته پایین میگیرم و همیشه از کمبود حافظه و فراموشی رنج میبرم، پرش ذهنی دارم و نمیتونم درس بخونم و تمرکز ندارم، عصبیم، استرس دارم، موهام داره تو سن ۲۹ سالگی سفید میشه، نمیتونم خوب فکر کنم و تصمیم بگیرم، سرخورده شدم از بس گفتن تو کند ذهنی و درست خوب نیس، فقط کارم مهمه برام و همسرم رو درکش نمیکنم، تو محیط تنش زا فوق العاده استرس میگیرم و گلوم انگار می خواد از بغض بترکه، بلد نیستم از حقم دفاع کنم و در یک بحث منطقی اصلا بلد نیستم از خودم دفاع کنم و یا حرف منطقی بزنم، احساس کندی ذهن و فراموشی زیادی دارم، از دسته خودم خسته شدم گاهی که عصبانی میشم دلم می خواد یه چاقو بردارم خودم رو بکشم، خیلی ناامیدم، همش قضاوت بد میکنم و صبر نمیکنم، از جمع بدم میاد و همیشه خلوت بودن رو دوست دارم که هیچ کس نباشه، همه رو میریزم تو خودم و صحبت نمیکنم، از بچه و بچه دار شدن بدم میاد و همسرم خیلی بچه دوست داره و منم تا نتونم این اخلاقم رو تغییر بدم حاضر نیستم بچه دار بشم،ممنون میشم راهنماییم کنید.

پاســخ
  1. admin_porsesh گفت:

    با عرض سلام و سپاس از اینکه مشکل تان را با ما در میان گذاشتید.
    تعامل سازنده با همسر نیازمند توانایی شناخت هیجانات و احساسات خود و طرف مقابل و همچنین وجود توانمندی در خود تنظیمی هیجانات خویشتن می باشد. از موارد مهم دیگر، درک دنیای ادراکات همدیگر به صورت متقابل و آشنایی با زبان عشق همیدگر می باشند.
    جهت تقویت مهرت تنظیم هیجان (در اینجا هیجان خشم) لازم است شما در ابتدا به نقش افکار فعال شده در ذهنتان هنگام شکل‌گیری هیجانات منفی مانند خشم توجه داشته باشید. توجه کنید که در موقعیت های مختلفی افکاری در ذهن شما فعال خواهند شد که متعاقب آنها و به صورت بسیار سریع هیجانات منفی در شما شکل خواهند گرفت و این هیجانات گاها می توانند شدت بالایی داشته و منجر به رفتارهای پرخاشگرانه از سمت شما شوند. شما ممکن است افرادی را سراغ داشته باشید که هنگام رویارو شدن و قرار گرفتن در چنین موقعیت هایی خشم را با شدتی مانند شما تجربه نمی کنند. تفاوت میزان خشم تجربه شده شما دو نفر به دلیل افکار فعال شده در ذهن تان و یا درجه باور به چنین افکاری می باشد. یعنی در واقع در چنین موقعیتی افکار غیر منطقی و یا غیر سازگارانه‌ای در ذهن شما فعال می شود که آنها را به شدت باور دارید و متعاقب آنها و یا همزمان با حضور آنها در ذهنتان عصبانی می شوید، عصبانیت شما می تواند منجر به پرخاشگری شود و تبعات ارتباطی منفی را در زندگی زوجی شما فراهم سازد.
    شما باید نسبت به فعال شدن این افکار در ذهنتان خودآگاه شوید و متوجه این مسئله باشید که این افکار منطقی نیستند و به دنبال شواهدی باشید که آنها را تایید نمی کنند. میتوانید این شواهد را در برگه‌ای یادداشت کنید. پس از انجام این تکلیف، افکار جایگزینی را برای چنین موقعیت‌هایی آماده کنید که در صورت قرار گرفتن مجدد در چنین موقعیتیهایی، فکر و یا افکار جدید جایگزین فکر قبلی ناسازگارانه شما شده باشند.
    برای انجام این کار لازم است جدولی فراهم کنید که هفت ستون داشته باشد. در ستون اول آن موقعیتی که در ان قرار دارید را با شرح جزئیاتی ماننی کِی؟ کجا؟ در حال انجام چه کاری؟ با چه کسی؟، در ستون دوم، هیجان تجربه شده و شدت آن از ۱ تا ۱۰۰ را یادداشت کنید (برای مثال هیجان خشم با شدت ۷۰)، در ستون سوم، فکر فعال شده در ذهن و درجه باور به فکر با درجاتی از ۱ تا ۱۰۰، درستون چهارم، شواهد تهدید کننده فکر، در ستون پنجم، شواهدی که فکر را تایید نمی‌کنند، در ستون ششم، فکر جایگزین و در ستون هفتم، هیجان را دوباره درجه بندی کنید.
    این کار را تا زمانی انجام دهید که شواهدی که فکر را تایید نمی‌کنند و فکر جایگزین توانسته باشند جایگزین افکار غیرمنطقی تجربه شده هنگام تجربه خشم در شما شوند.
    برای شناخت دنیای ادراکات همسرتان سعی کنید با عینک ایشان به دنیا نگاه کنید و خود را جای او قرار دهید. لازمه این کار گوش دادن فعال بدور از هر گونه قضاوت و سرزنشی بوده و به شما کمک می‌کند تا دنیای ادراکاتشان را بهتر درک کنید.
    علاوه بر این لازم است تا توجه بیشتری به نیازهای همسرتان داشته و از نظر عاطفی توجه مقبت بیشتری به ایسان دادشته باشید.
    در صورتی که به صورت بسیار تکانشی عمل می کنید و خشم شدیدی را ناخواسته تجربه می‌کنید، حتماً لازم است تا در جلسات مشاوره روانشناختی حضور پیدا کنید.
    خواندن کتاب مهارت‌های زندگی زناشویی نوشته‌ی متیو مک کی، پاتریک فانینگ و کیم پالگ، ترجمه شهرام محمد خانی و قدرت عابدی نیز میتواند در زمینه مشکلاتی که ذکر کرده‌اید خیلی کمک کننده باشد.

فقط اعضای سایت میتوانند برای پرسش ها پاسخ ارسال کنند. اگر قبلا ثبت نام کرده اید ورود را بزنید و در غیر این صورت در سایت ثبت نام کنید.