۴۵۲۰۶
سلام من پسری دارم نزدیک ۴سالشه اماانقدرمغروره که وقتی میوفته یا کسی دعواش میکنه اصلا به روی خودش نمیاره وتازه اگه حمایتش کردی فوش میده وکتک کاری نگرانشم .ازاول تاحالا اینجوره اخلاقش چیکارکنم
پاســخ
فقط اعضای سایت میتوانند برای پرسش ها پاسخ ارسال کنند. اگر قبلا ثبت نام کرده اید ورود را بزنید و در غیر این صورت در سایت ثبت نام کنید.
با سلام و سپاس از اینکه مشکلتان را با ما در میان گذاشتید
هر چند با توجه به توضیح مختصری که شما در مورد مشکلات فرزندتان ارائه کردهاید نمیتوان به صورت قطعی وجود اختلال خاصی را در ایشان تشخیص داد، ولی علائم ایشان نشانه های اختلال نافرمانی مقابله ای را به ذهن متبادر می سازد که به معنای اختلال دفاعی مقابله ای است.
در مورد کودکی که اغلب خشمگین و تحریک پذیر است،
برای هرچیزی جر و بحث راه می اندازد، رفتار کینه توزانه و انتقام جویانه دارد،
بیش از حد زودرنج و حساس است، عمدا” از انجام درخواستهای والدین سر باز میزند و باعث ناراحتی آنها میشود،
در اشتباه ها و مشکلات خود دیگران را مقصر می داند و آنها را سرزنش می کند، باید به این اختلال شک کنند،
زیرا این رفتارهای مقابله جویانه معمولا در برابر افراد بزرگسالی رخ می دهد که کودک یا نوجوان با آنها آشناست؛ مانند والدین.
جهت آشنایی شما با نشانه های این اختلال معیارهای تشخیصی آن که توسط انجمن روانپزشکی آمریکا ارائه می شود عبارتند از:
الف) الگویی از خلق و رفتار بی قرار، خصومت آمیز، گستاخانه و غیر منطقی که حداقل ۶ ماه طول کشیده و درخلال آن چهار مورد یا بیشتر از موارد زیر وجود داشته باشد:
خلق بی قرار و خشمگین
(۱)غالبا نمیتواند خشم خود را کنترل کند
(۲)غالبا زود رنج است و براحتی می رنجد.
(۳)غالبا خشمگین و یا اوقات تلخی میکند.
رفتار نافرمانی و یا گستاخانه (جروبحث و چالش برانگیزی)
(۴)غالبا با مراجع قدرت مشکل دارند ( برای کودکان و نوجوانان با بزرگسالان) مشکل دارند.
(۵)اغلب به طور فعال در مقابل درخواست مراجع قدرت و یا قانون مقاومت می کند و یا آن را رد می کند.
(۶)غالبا آشکارا دیگران را می رنجاند.
(۷) غالبا به خاطر اشتباهات خود ، دیگران را سرزنش می کنند.
غیرمنطقی بودن و کینه توزی
(۸) در ۶ ماه گذشته حداقل ۲ بار از سر کینه توزی قصد آسیب زدن یا ناراحت کردن دیگران را داشته
توجه: برای کودکان تا ۵ سال رفتار باید بیشتر روزها در یک دوره ۶ ماهه وجود داشته باشد و برای کودکان بزرگتر رفتار باید حداقل یک بار در هفته در یک دوره ۶ماهه وجود داشته باشد.
ب) آشفتگی رفتاری باید موجب اختلال چشمگیری در عملکرد اجتماعی، تحصیلی یا شغلی یا دیگر نواحی مهم عملکردی شود.
اگر چنانچه با توجه به علائم فوق کودک خودتان را دارای چنین اختلالی می دانید، شاید بهتر باشد که به صورت حضوری به روانشناس مراجعه کنید.
با این حال جهت کاهش علائم و مشکلات رفتاری ایشان می توانیداز مجموعه اقداماتی که جهت اصلاح رفتار کودک استفاده می شود بهره بگیرید.
میتوانید رفتارهای خصمانه و یا پرخاشگرانه کودکتان را مورد بیتوجهی قاطع قرار دهید؛ هرچند شاید بی توجهی قاطع آن به چنین رفتاری توسط اطرافیان کودک کار دشواری باشد، ولی هر بار توجه کردن به چنین رفتارهایی می تواند احتمال ارتکاب مجدد آنها را افزایش دهد. علاوه بر این مسئله، الگوهای پرخاشگری و یا انجام چنین رفتارهایی اگر در خانواده وجود دارند، حتما باید حذف شوند.
از طرف دیگر، مسئله نیازهای عاطفی کودک نیز باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد، چون در بعضی از موارد کودک به دلیل دریافت توجه و تصاحب والدین رفتارهایی از این دست را تکرار می کند. در صورت وجود چنین احتمالاتی برای علت رفتارهای کودک، وی حتماً باید به میزان بیشتری نوازش شده و به شخصیت او بها داده شود، باید نظر او پرسیده شود و توانمندی ها و کارهای حتی بسیار عادی او مورد تایید و توجه قرار گیرد.
توجه کنید در صورتیکه اقدامات فوق نتوانست از شدت علائم ایشان بکاهد حتماً باید به روانشناس یا روانپزشک کودک مراجعه کنید.